Deprecated: wp_make_content_images_responsive is deprecated since version 5.5.0! Use wp_filter_content_tags() instead. in /data/8/7/87191758-59f0-4ef1-a0fe-b494ca4c1b1f/okosnapelemrendszer.hu/web/wp-includes/functions.php on line 4862

A különbség egy hagyományos és egy okos napelem rendszer között számokban is jól kifejezhető

A tökéletesen árnyékmentes tetőfelület ritka, éppen ezért készítettünk egy olyan szimulációt példaként, amelynél ugyan azt az ingatlant vettük alapul, de eltérő termékekkel. Míg az egyik egy hagyományos napelemes rendszer, addig a második egy okos napelemes rendszer.

Hagyományos rendszer

Okos napelem rendszer

A számítás szimuláción alapul, amelyet egy független napelemes tervező programmal készítettünk!

A két különböző típusú rendszer között 0,1 kWpteljesítménykülönbség van, ennek oka a napelemek teljesítménybeli különbsége. Amennyiben összevetjük a két rendszer hozamát, az okos napelem rendszerrel éves szinten hozzávetőlegesen 700 kWh többlettermelést érhetünk el. Ez 10 évre levetítve, ami körülbelül a megtérülési idő, 7000 kWh. 40 év alatt pedig 28.000 kWh többlet. A szimuláció nem számol az amortizációval egyik rendszer esetében sem.

A szimuláció számokkal alátámasztva mutatja meg, hogy mekkora különbség van a hagyományos és okos napelem rendszer között.

A teljes számítás megtekinthető Dunakeszi bemutatótermünkben!

Ajánlatot kérek okos napelem rendszerre!